欢迎您光临公共英语等级考试网  今天是:

网站地图
在线咨询:400-8077-735
公共英语等级微信刷题助手

2021全国英语等级考试一级阅读试题(三)

编辑整理:公共英语等级考试网 发布时间:2020-10-29 00:00:00 浏览: 分享

  Martin had just finished high school. He would go to college at the far end of the city. He didn’t want to live there, and he didn’t want to take the bus either. So his father agreed to buy him a car.

  His father spent all his summer teaching him how to drive, from the ABC to the XYZ. Thinking of the great feeling of driving a new car, Martin learned very quickly, and received his driver’s license(驾照) just before his eighteenth birthday.

  The second day, all the family, and their dog, went to a car shop. Martin spent almost all the morning going from one car to another. Finally he saw a red Blue Bird. He had a testing drive on the open ground, and called out, “This is what I want, Dad!” When everything was done, they were ready to leave.

  Martin climbed into the front seat. He said excitedly, “It’s my first day driving alone. Dad, Mom, and Poo! Enjoy it!”

  His dad immediately took the back seat, right behind the new driver. Martin wondered why his father chose that seat, for his father always enjoyed looking in front.

  So he said, smiling, “I’m sure you’re back there to have a change after all those weeks of sitting in the front seat teaching me how to drive.”

  “No,” Dad replied, “Do you remember what you did to me all those years when I took you to and from school? I am sitting here to hit and kick the back of your seat all the way!”

  1. Which of the following is NOT the reason why Martin’s father agreed to buy him a car?

  A. Martin would go to college and it was far from home.

  B. Martin preferred living at home to living at college.

  C. Martin didn’t want to take the public transport.

  D. Martin was able to learn how to drive very quickly.

  2. In which order(顺序) did Martin do the following things?

  a. He finished his high school. b. He tested driving the new car.

  c. He got his driver’s license. d. He decided to buy the Blue Bird.

  e. He kicked the front seat while his father was driving.

  A. e-a-c-b-d B. a-c-b-d-e C. e-c-a-b-d D. a-c-d-b-e

  3. How would the whole family probably feel on their way back home?

  A. Angry B. Sad C. Cheerful D. Shocked

  Space travel is nothing new. The first spacecraft with a human was sent up into space in 1961.

  Since then, people have not only traveled to space, but many of them have also lived there in space stations for some time.

  The Soviet Union(前苏联) sent the first space station into space in 1971. This space station was called Salyut I. Salyut I was designed as a place where people could live while they observed space and did experiments. The first group of astronauts lived there for 23 days. The Soviet Union went on to make seven more Salyut space stations. At about the same time, the United States built its own space station, called Skylab.

  Astronauts visited and often lived in these space stations for a short time. However, it wasn’t until the late 1980s when the Soviet Union sent the Mir space station that people began to live in space for a longer time. Mir stayed in space from 1989 until 2001, when it was decided that the space station was too old and no longer safe to live in.

  Living in apace stations seems to be fun, but astronauts face many problems. One of them is food. All the meals on space stations are put together on Earth and sent there by space shuttle. Because the food has to last a long time (sometimes up to three months), a lot of it has to be stored in cans. The space station does not have a fridge, but it has a cool room to keep fruit and vegetables fresh. Astronauts also eat many other foods such as dried meat that do not need special care.

  Without the help of gravity, sitting down to eat can be tough. Astronauts sometimes have to fix themselves to the wall while eating. They also have to be very careful to that food does not float away.

  4. Which of the following has the closest meaning to the underlined word “observed” in Paragraph 2?

  A. Discovered B. Checked

  C. Watched D. Fixed

  5. What can we infer(推断) from the passage?

  A. Astronauts can never have a chance to eat fresh food when they live in space stations.

  B. The Soviet Union sent a total of 9 space stations into space in the 1970s and 1980s.

  C. Astronauts could live in the Mir space station for no more than three weeks.

  D. Space travel has quite a long history of more than 60 years.

  6. What is the best title of this passage?

  A. Exploring Space B. Space Travel

  C. Living in Space D. Space Stations

  During the 1800s, African Americans worked long days in the fields of the American South. They sang songs that they had brought from Africa while working. One person sang a line. Then a group of workers repeated it. The song’s words told of the hardships(艰苦) that people suffered. They clapped their hands and stomped(跺) their feet to the music.

  In the 1860s, the music changed greatly. African American music took new forms. It was also influenced by dance music, which had great rhythm(节奏). Banjos(班卓琴) became popular. A blues singer usually sang a line and then played the banjo in reply. By the early 1900s, the guitar had taken the place of the banjo in the blues music.

  The blues music has many obvious characteristics. One of them is that the musical notes() are often “bent”. That is, they are changed slightly to give a song more strength.

  Lyrics are the words of a song. Blues lyrics describe everyday life. The lyrics are often about the relationships between men and women. They tell about sadness and overwork. They tell about finding and losing love, having money or being poor, being happy or sad and lonely. They almost always use the rhythms of everyday speech. A group of blues lyrics usually has three lines. The second line repeats the first line. The third line has different words.

  By the 1940s, large numbers of African Americans moved to Chicago. There, a new kind of “Chicago” blues began. The new music was excellent dance music. Chicago blues led to the birth of a new music style -rock and roll.

  7. This passage is mainly about _________.

  A. the blues music B. the life of African Americans

  C. the blues lyrics D. the rhythms of different music

  8. What information does the passage NOT provide?

  A. How the blues music developed as time went by.

  B. What the blues lyrics are mostly about.

  C. When African Americans moved to the American South.

  D. How long the banjo was popular in the blues history.

  9. Which of the following is the most likely taken from a blues song?

  A. You have to help me. I’ll die if you don’t. You have to help me.

  B. You have to help me. You have to help me. I’ll die if you don’t.

  C. I’ll die if you don’t help me. You have to help me. You have to help me.

  D. I’ll die if you don’t help me. You have to help me. Please help me.

  10. What fact does the passage lead you to believe?

  A. African Americans sang songs after a long day’s work to relax in the 1800s.

  B. The blues singers in the 1860s usually played the guitar while singing songs.

  C. It is not difficult to tell the blues music from others from its musical notes.

  D. Rock and roll was the most popular blues music in Chicago in the 1950s.

  参考答案:

  1. D 2. A 3. C 4. C

  5. B 6. D 7. A 8. C 9. B 10. C

  

以上就是关于“2021全国英语等级考试一级阅读试题(三)” 的全部内容,想获取更多公共英语等级考试的相关资讯,如公共英语等级考试常见问题、政策公告。 敬请关注“微信公众号”,第一时间获取报名报考资讯信息~

《公共英语等级考试网》免责声明:

1、由于各方面情况的调整与变化,本网提供的考试信息仅供参考,考试信息以省考试院及院校官方发布的信息为准。

2、本网信息来源为其他媒体的稿件转载,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有,如有内容与版权问题等请与本站联系。联系邮箱:812379481@qq.com。

距2023年公共英语考试还有

  • .
  • :
  • :

扫码进入[微信刷题助手]

解锁即可开始刷题

并加入考生交流群

Copyright 2023 公共英语等级考试网(www.ggyingyu.cn)All Rights Reserved.

版权所有:深圳市深集信教育科技有限公司 备案号:粤ICP备19160122号

技术支持: 深圳市深集信教育科技有限公司 咨询电话:400-8077-735