欢迎您光临公共英语等级考试网  今天是:

网站地图
在线咨询:400-8077-735
公共英语等级微信刷题助手

公共英语三级历年考试真题及答案听力理解

编辑整理:公共英语等级考试网 发布时间:2022-10-27 16:21:22 浏览: 分享

公共英语三级历年考试真题及答案听力理解

        SECTION I Listening Comprehension Part A

  1、听音频:

  回答1-10题。

  Directions:

  This section is designed to test your ability to understand spoken English. You will hear a selection of recorded materials and you must answer the questions that accompany them. There are two parts in this section, Part A and Part B.

  Remember, while you are doing the test, you should first put down your answers in your test book-let. At the end of the listening comprehension section, you will have 3 minutes to transfer your answers from your test booklet to ANSWER SHEET 1.

  If you have any questions, you may raise your hand now as you will not be allowed to speak once the test has started.

  Now look at Part A in your test booklet.

  Part A

  Directions:

  You will hear 10 short dialogues. For each dialogue, there is one question and four possible an-swers. Choose the correct answer- A, B, C or D, and mark it in your test booklet. You will have 15 seconds to answer the question and you will hear each dialogue only once.

  1What will the woman do tomorrow?

  A.Hold a party.

  B.See Mr. Smith.

  C.Work overtime.

  D.Attend a wedding.


  2、 Who is Mr. Johnson according to the speakers?

  A.Their former colleague.

  B.Their former neighbor.

  C.Their former teacher.

  D.Their former client.


  3、 What are the speakers talking about?

  A.A job interview.

  B.A reporter' s work.

  C.How to impress people.

  D.How to handle an interview.


  4、 How many flights to Sydney will there be next Tuesday afternoon?

  A.One.

  B.Two.

  C.Four.

  D.Five.


  5、 What did the man' s teacher tell him to do?

  A.Polish his essay.

  B.Hand in his essay.

  C.Rewrite his essay.

  D.Write a shorter essay.


  6、 What can we learn about the woman' s son?

  A.He often talks with his mother.

  B.He often drives in a careless way.

  C.He is willing to listen to his mother.

  D.He is worried about his driving skills.


  7、 What do we know about Jack?

  A.He is a company manager.

  B.He makes emergency calls.

  C.He records emergency calls.

  D.He is a company technician.


  8、 What can we learn from this conversation?

  A.The woman is paying the bill.

  B.Bill' s phone number is 510-1520-20.

  C.The man pays 20 dollars to the woman.

  D.The woman has a 20-dollar bill changed.


  9、 What does the woman mean?

  A.The dentist' s is at a convenient place.

  B.The dentist's is close to Times Square.

  C.It was comfortable to sit at the dentist' s.

  D.It was not so terrible a visit to the dentist' s.


  10、 What do we know about the woman?

  A.She is going to deliver a lecture.

  B.She spent a year in the rain forest.

  C.She is looking forward to the lecture.

  D.She will finish her report this weekend.

  SECTION I Listening Comprehension Part B


  11、What do we know about the woman's family?

  A.They kept a lot of birds.

  B.They lived in a big house.

  C.They owned a small farm.

  D.They suffered from poverty.


  12、 What did the woman' s mother impress her with?

  A.Her love.

  B.Her success.

  C.Her ambition.

  D.Her knowledge.


  13、 What did the woman' s mother wish her to do?

  A.Go to college.

  B.Become a writer.

  C.Have a better life.

  D.Support her family.


  14、 Whom is the man probably complaining to?

  A.A receptionist.

  B.A travel agent.

  C.A coach driver,

  D.A hotel staff member.


  15、 Why did the man wait in the heat for two hours?

  A.The coach had to be replaced.

  B.The coach driver felt sick.

  C.The hotel rooms were full.

  D.The hotel had to be cleaned.


  16、 What did the man mention in his complaint?

  A.Impolite hotel cleaners.

  B.Dark light and dirty rooms.

  C.Rude people living downstairs.

  D.Disturbing noise and poor food.


  17、 How did the man feel about the woman' s apology?

  A.Amusing.

  B.Annoying.

  C.Desirable.

  D.Reasonable.


  18、 What did the NWHA survey aim to explore?

  A.The incidences of obesity.

  B.Popular views on obesity.

  C.Ways to fight obesity.

  D.The causes of obesity.


  19、 How many people in the world are rated as being overweight?

  A.16 million.

  B.18 million.

  C.1.6 billion.

  D.1.8 billion.


  20、 In which country do people feel the most pressure to be thin?

  A.Brazil.

  B.India.

  C.France.

  D.America.


  21、 Who are most likely to blame their parents for obesity?

  A.The French.

  B.The Swiss.

  C.Germans.

  D.Russians.


  22、 What do trendspotters do?

  A.Take pictures of youth culture.

  B.Write reports on youth culture.

  C.Sell products to young people.

  D.Create websites for young people.


  23、 What does Look-Look concentrate on?

  A.Recruiting trendspotters for its clients.

  B.Providing advice to young trendspotters.

  C.Organizing sales networks for its clients.

  D.Dealing in information about youth trends.


  24、 Why do some companies use Look-Look' s images on their websites?

  A.To promote visits to Look-Look.com.

  B.To attract young people to their new products.

  C.To learn about what makes young people buy.

  D.To encourage young people to be photographed.


  25、 Why is it difficult for trendspotters to catch original styles?

  A.Many young people like to show off.

  B.Many young people stick to the rules.

  C.Many young people try to copy trends.

  D.Many young people refuse to take pictures.


  参考答案及精析

  第一部分听力理解

  【答案】

  1.A 2.B 3.A 4.B 5.C 6.B 7.D 8.D 9.D 10.C 11.D 12.A 13.C 14.B 15.A 16.D 17.B 18.B 19.C 20.A 21.D 22.A 23.D 24.B 25.C


  【听力部分录音材料】

  Part A

  1. W: Oh, I'm sorry, Mr.Smith.

  M: What's up, Mary?

  W: I' m afraid I can' t work overtime tomorrow.John and I are holding a party for the 5th anni-versary of our wedding.

  M: That' s all right. Enjoy yourselves.


  2. W: Guess who I met at the grocery store this morn-ing?

  M: Well, I can' t imagine.

  W: Do you remember Mr. Johnson? He used to live in the building next to ours.

  M: Oh, yes, now I remember.He had dark hair and wore glasses.


  3. M: I' ve just been interviewed for a reporter' s job on the evening paper.

  W: What' s your overall feeling about how it went?

  M: Well, I think I made a good impression.It seems that they were interested in me because I' ve worked as a reporter before.


  4. W: Northwest Airways, good morning.Can I help you?

  M: Yes, do you have any flights to Sydney next Tuesday afternoon?

  W: Yes, there is a flight at 6:45 and one at 18:00.

  M: That' s fine. Could you tell me how much return flight costs?

  W: That would be 418 dollars.


  5. W: You look tired, John. What have you been doing?

  M: My teacher wasn' t happy with my mid-term es-say. She told me to do it all over again.

  W: At least, she gave you a second chance.

  M: Yeah, I have to admit that.


  6. W: I' m worried about my son at driving, but he won't listen to me.

  M: Well, teenagers always think they won' t get hurt, but the fact is just the opposite.

  W: What should I do?

  M: Keep talking with him and lead by an example.Parents always matter.


  7. W: Where is Jack? His manager is trying to catch him several times but has always just missed him.

  M: That' s because he is being in and out all day.

  W: What' s been going on?

  M: It has been many emergency calls and he is the ordy technician available to go out and deal with them.


  8. W: Can you change the bill for me please?

  M: Sure, 5,10,15,20. OK, 20.

  W: Can I have some coins? I need them for a phone call.

  M: Here you are.


  9. W: I went to the dentist' s to get my teeth polished this morning.

  M: How terrible !

  W: Well, the chair was so cleverly placed. I got a terrific view of Times Square down below. He finished the job before I knew it.


  10. M: I hear the guy who is going to deliver the lecture this weekend spend a year living in the rainfor-est.

  W: Great. I'm doing a report on the rainforest.Maybe I can get some new information to add to it.


  Part B

  Questions 11 - 13

  M: Your readers are interested in your childhood.What was it like?

  W: I grew up in a small town. We lived in very poor housing but we lived always in very beautiful settings, so I have favorite trees and I have con-tacted with birds. My parents were farm work-ers. Though we were poor for most of part, I think I was often happy.

  M: It would not have been expected from that back-ground that you' 11 become a literary figure. Was your mother ambitious with you?

  W: Well, my mother wash' t especially ambitious with me in the sense of going to college when I grew up. I think her greatest contribution was simply that she loved me very much. No matter what happened, I had my mother with me.

  M: She gave you confidence.

  W: Oh, she did. She earned very little money, of-feting about $10 a week and never more than $ 20 a week. And in spite of that, she managed to buy a typewriter for me. She managed to buy me my first toothpaste when I left home. She just wanted me to be able to do things that she couldn' t do even she didn' t know what they were,


  Questions 14 - 17

  W: Good morning. Can I help you?

  M: I' d like to make a complaint about my holiday in Paris last week.

  W: I' m sorry to hear that. What exactly was the problem ?

  M : First of all, the coach taking us to the hotel broke down and we had to wait for over 2 hours in the terrible heat before our replacement arrived.Then when we got to the hotel, we found our room hadn't been cleaned.

  W: Oh, dear. Did you complain to the hotel staff?

  M: Of course, but we were told all the cleaners were off duty. Anyway, that' s not all. The people in room above sounded like they were having all night parties every night. I demanded another room but the receptionist told me the hotel was full.

  W: Oh, I see.

  M : And the worst thing was the food in the restaurant was awful. It was so bad we had to eat out all the time despite having paid for meals in the price of our holiday.

  W: I do apologize. I'd like to offer you a 20% dis-count on the price of one of our autumn breaks as a gesture of good will.

  M: A 20% discount? You must be joking. I want to see the manager.


  Questions 18 - 21

  W: Good evening. Welcome back to Miss Know It All.For today' s program, Mr. John Smith, chairman of National Weight and Health Association, has come with findings from out recent NWHA survey on obesity. Now, Mr. Smith, what is the purpose of your survey?

  M: We wanted to explore how people around the world view obesity or being overweight. Actual-ly, obesity has gone global.

  W: How did you do it?

  M: We interviewed 16,000 people in 16 countries.

  W: How large is the overweight population of the world according to your estimates?

  M: 1. 6 billion including 18 million children under age 5.

  W: Really surprising, isn' t it? And what are your findings about people' s attitudes regarding obe-sity?

  M: Our survey found that people in Brazil feel the most pressure to be thin. 83% of Brazilians think there is too much emphasis placed on weight. French are most likely to blame Americans.They use American' s fast food as an excuse for their overweight problem. Russians are most likely to blame their parents for obesity.They are followed by Germans and Indians.When asked who encouraged them to try to lose weight, the Swiss tend to exclude their doctor.

  W: Stay tuned for more about the NWHA survey, we will be back soon after the break.


  Questions 22 - 25

  M: Emily, what do you do as a trendspotter?

  W : Very simple. Take digital photos of youth culture and send them to my company. It' s called Look-Look.

  M: What kind of company is it?

  W: It's a youth culture marketing and trend forecas-ting firm in Hollywood. I' m one of Look-Look' s 65,000 trendspotters worldwide.

  M: Look-Look gets a lot of information about the ever-shifting tastes of the youth market by these images.

  W: Yes, its clients are mostly companies. They get information about trends from Look-Look and de-velop their products. They also use the images of Look-Look on their websites to impress young people and promote their newly designed prod-ucts.

  M: But are there any people who don' t like their pictures to be used on the website?

  W: I always have my subjects' permission before I take their pictures and put up their images onto Look-Look. com.

  M: Where do you find your best subjects?

  W: At school, in the park, at local supermarkets and near many music clubs.

  M: What is difficult about this job?

  W: To catch our original styles because so many young people try hard to stand out. You have to be able to find the difference between someone who is copying trends and someone who is truly inventing a new look.

  M: Thank you for talk with us, Emily.



以上就是关于“公共英语三级历年考试真题及答案听力理解” 的全部内容,想获取更多公共英语等级考试的相关资讯,如公共英语等级考试常见问题、政策公告。 敬请关注“微信公众号”,第一时间获取报名报考资讯信息~

《公共英语等级考试网》免责声明:

1、由于各方面情况的调整与变化,本网提供的考试信息仅供参考,考试信息以省考试院及院校官方发布的信息为准。

2、本网信息来源为其他媒体的稿件转载,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有,如有内容与版权问题等请与本站联系。联系邮箱:812379481@qq.com。

扫码进入[微信刷题助手]

解锁即可开始刷题

并加入考生交流群

Copyright 2023 公共英语等级考试网(www.ggyingyu.cn)All Rights Reserved.

版权所有:深圳市深集信教育科技有限公司 备案号:粤ICP备19160122号

技术支持: 深圳市深集信教育科技有限公司 咨询电话:400-8077-735