Every year for more than a decade I've gone with some good male friends to the music festi- val. Women are not invited, but they do prepare a picnic for our trip. The better the food, the more likely we are to continue our annual tradition and give them peace at least one week out of the year.
When we're not eating, we sit around in circles and talk about manly stuff: women, mostly.After years of this special journey I have figured out women are different from us, especially when it comes to how we communicate. Women don't need to manufacture reasons to chat, but guys need excuses like outings or organized events. And I've noticed that when women are in groups there can be several conversations going on at once. When men are in a group, one man talks, and everybody else listens. It's like bluegrass jamming in a way; one musician plays the lead, and the rest try to follow. I've had more heartfelt conversations with other men at the festival than I've had at any other time in my life, partly because there are no women there, and partly because we're all a little drunk.
It was males bonding over whatever parts we still had left. The festival is also the only place I've ever cried in front of other men. As the years have slipped by, some in our group have lost parents and grandparents, some have divorced, and others have changed careers, not always on purpose. It seems that every year something distressing has happened to at least one member of our crew, and the rest of us are there to listen and offer support. I hope that this column can offer some comfort to women: if your man heads out on a bowling or poker night with the guys, be happy.
Chances are good he's not fleeing you and the kids, but he's running toward the conversations he can only have with other men, and he'll come home the better for it.
51. It is implied in the first paragraph that
A. the trip is a relief for both men and women________
B. the trip will continue in spite of everything
C. the quality of the picnic needs improvement
D. the women can rarely get peace themselves
52. Men and women differ in the way they talk in that________
A. men like to play the lead in conversations
B. women can strike up a talk for any reason
C. men can be engaged in several talks at once
D. women are good listeners in conversations
53. That the author cried in front of other men reveals________
A. the effect of bluegrass music upon men
B. the effect of alcohol on men's behaviors
C. men's need to release their deep emotions
D. men's need to cultivate intimate friendship
54. What is the idea that the author wants to convey in paragraph 5 ?
A. Life is doomed to be full of distresses.
B. Changes are the constant theme of life.
C. Friendship stays despite changes in life.
D. Life consists of sweating and harvesting.
55. In the last paragraph, the author advises women to________
A. encourage their husbands to improve their life style
B. encourage their husbands to go bowling or play poker
C. give their husbands chances to flee from housework
D. give their husbands chances for male communication
52.B【精析】细节题。由文章第二段最后一句“Women don’t need to manufacture reasons to chat，but guys need excuses like outings or organized events.”可知，女人们不用找理由去聊天，而男人却需要如外出或组织活动等理由。故选B。
以上就是关于“全国公共英语等级考试三级阅读试题及答案” 的全部内容，想获取更多公共英语等级考试的相关资讯，如公共英语等级考试常见问题、政策公告。 敬请关注“微信公众号”,第一时间获取报名报考资讯信息~